DE EERSTE WERKKLEDINGCOLLECTIE TER WERELD MET EEN EPD
Fristads is het eerste bedrijf ter wereld dat de milieu-impact van kleding meet. Fristads Green is een concept van werkkleding waarbij de hele productieketen wordt gekenmerkt door milieubewustzijn en innovatie om de voetafdruk op het milieu te minimaliseren.
We lanceerden de eerste Fristads Green collectie in het najaar van 2019. Het doel van Fristads is om het Green-concept de komende jaren onderdeel te maken van elk productsegment. Alle Fristads Green producten hebben een Environmental Product Declaration (EPD) met informatie over de totale milieubelasting van het kledingstuk.

HIGH VIS GREEN
De Green Workwear-collecties van Fristads voldoen aan een groeiende vraag naar werkkleding in de transport- en bouwsector. Ze zijn ook ideaal voor werknemers die aan de weg werken en voor de onderhoud en service-industrie. De GPLU-collectie van Fristads is gemaakt van biologisch katoen en polyester van gerecyclede PET-flessen en versterkt waar dat het meest nodig is. Met vier kleurencombinaties, een grote maatboog en verschillende modellen heeft de GPLU-collectie voor elk wat wils. De GSTP-collectie van Fristads is volledig gemaakt van ecologisch duurzame 4-way stretch en heeft ribgebreide stretchpanelen in de taille voor extra comfort en een lagere ecologische voetafdruk dan conventionele werkkleding. De GSTP-collectie is verkrijgbaar in drie kleurencombinaties, een grote maatboog en verschillende modellen.

KOU, WIND & REGEN
Kleed je het hele jaar door in milieuvriendelijke werkkleding! In de Fristads Green collectie vind je een water- en winddicht shelljack en een gewatteerd lichtgewicht jack. De jassen zijn gemaakt van gerecycled polyester en zijn geverfd met de kleurtechniek e-dye® die het waterverbruik met 75% reduceert ten opzichte van traditioneel verven. Het gewatteerde jack heeft een voering van gerecycled PrimaLoft® – fijne vezels die miljoenen luchtzakken creëren die het lichaam warm houden. Draag ze apart of samen, afhankelijk van de temperatuur en het weer.

CRAFTSMAN
Fristads Green is een collectie gemaakt voor milieubewuste vakmannen. De kleding heeft een geavanceerd, slim design waarin minimale details en slimme oplossingen zijn verwerkt, dit bespaart energie bij de productie en de recycling van de kleding. De materialen zijn 100% gerecycled polyester uit PET-flessen en ongeverfd katoen. Het polyester wordt geverfd met het kleursysteem e.dye®, dat het waterverbruik met 75% vermindert ten opzichte van traditioneel verven. Alle contrasterende details en de meeste ritsen zijn gemaakt van gerecycled polyester. De knopen zijn gemaakt van ruw afgewerkt metaal wat helpt bij het reduceren van het waterverbruik. De collectie bestaat uit een jack, een werkbroek, een T-shirt en een fleecejack.

SERVICE EN INDUSTRIE
De Fristads Green collectie voor Service en Industrie werd gelanceerd in maart 2020. Het jack en de werkbroek zijn afgestemd op de Fristads Fusion collectie en zijn verkrijgbaar in zowel een heren- als een damesmodel. De kledingstukken zijn gemaakt van een zacht, lichtgewicht en sneldrogend materiaal, vervaardigd van gerecycled polyester uit PET-flessen en TENCEL™ Lyocell – cellulosevezel uit traceerbaar en duurzaam hout. Alle contrasterende details zijn gemaakt van gerecycled polyester. De kledingstukken zijn goedgekeurd voor industriële wasserijen volgens ISO 15797 en kunnen worden uitgerust met RFID-chips om de workflow voor wasserijen en magazijnen te vergemakkelijken. De collectie bevat ook een T-shirt en sweatshirt van biologisch katoen.
Bij Fristads is er een passie voor duurzaamheid. De werkkleding van Fristads moet duurzaam zijn voor zowel de dragers als voor de planeet. Het doel is om in de werkkledingsector een leider te zijn op het gebied van duurzaamheid.

Duurzame bedrijfskleding
Fristads Duurzame Werkkleding
Winter werkkleding
Vlamvertragende duurzame kleding
fristads fusion1